Πώς να περιποιηθείτε ένα σπασμένο νύχι σκύλου

Αρχικά, σταματήστε την αιμορραγία χρησιμοποιώντας ελαφρά πίεση και στυπτική σκόνη. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα ασφαλές για σκύλους αντιβιοτικό και έναν επίδεσμο. Εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο.

Τα σπασμένα νύχια του σκύλου συχνά έρχονται με πολύ αίμα, γεγονός που κάνει τους περισσότερους γονείς σκύλου να πανικοβάλλονται. Αλλά η διατήρηση της ψυχραιμίας σας είναι σημαντική για την αξιολόγηση και τη θεραπεία του σπασμένου νυχιού. Εδώ θα μάθεις πώς να περιποιηθείς ένα σπασμένο νύχι σκύλου στο σπίτι και πότε θεωρείται έκτακτη ανάγκη.

Βήματα για τη θεραπεία ενός σπασμένου νυχιού του σκύλου σας

Βάλτε τον σκύλο σας να καθίσει ή να ξαπλώσει για να μπορέσετε να το δείτε από κοντά τι συμβαίνει. Οι λιχουδιές βοηθούν στη χαλάρωση των νευρικών σκύλων.

Ελέγξτε για αιμορραγία. Χρησιμοποιήστε ελαφρά πίεση και στυπτική σκόνη για να σταματήσετε το αίμα.

Εάν δεν υπάρχει αιμορραγία ή όταν σταματήσει η αιμορραγία, αφαιρέστε προσεκτικά το νύχι ή το σπασμένο νύχι με κουρευτική μηχανή ή εργαλείο Dremel, αλλά κάντε το προσεκτικά, για να αποφύγετε περισσότερη ζημιά ή να προκαλέσετε πόνο στον σκύλο σας.

Κόψτε το νύχι πάνω από το σπάσιμο για να αποκολλήσετε το κατεστραμμένο τμήμα και να προτρέψετε την υγιή αναγέννηση των νυχιών. Κοιτάξτε την κεφαλή των νυχιών. Αν δείτε μαύρο ή ροζ χρώμα, πλησιάζετε στη ρίζα του νυχιού που περιέχει αιμοφόρα αγγεία και νεύρα. Σταματήστε να κόβετε.

Νύχι σκύλου που διαχωρίζεται από τη ρίζα: Τι να κάνετε

Εάν υπάρχει πολλή αιμορραγία, οι πιθανότητες είναι ότι το νύχι του σκύλου σας έχει διαχωριστεί από τη ρίζα.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να ασκήσετε απαλή πίεση για να σταματήσετε την αιμορραγία. Το να περνάτε το νύχι του σκύλου σας με στυπτική πούδρα σταματά επίσης γρήγορα την αιμορραγία.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ασφαλή για σκύλους αντιβιοτική αλοιφή (όπως το Vetericyn Plus Antimicrobial All Animal Wound and Skin Care).

Τυλίξτε το πόδι με έναν επίδεσμο γάζας. Διατηρήστε τον επίδεσμο στεγνό και καθαρό και παρακολουθήστε τον σκύλο σας, ώστε να παρατηρήσετε αν τον μασάει. Εάν το κάνει, επαναλάβετε τη διαδικασία για να επιδέσετε ξανά.

Πρέπει να πάω τον σκύλο μου στον κτηνίατρο για ένα σπασμένο νύχι;

Εάν δεν μπορείτε να φροντίσετε το νύχι ώστε να σταματήσετε την αιμορραγία, επισκεφθείτε έναν κτηνίατρο. Δέστε το πόδι για μια προσωρινή λύση και κατευθυνθείτε στον πλησιέστερο κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης. Κρατήστε τον σκύλο σας ήρεμο, καθώς η κίνηση και το άγχος θα αυξήσουν τη ροή του αίματος.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News