3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τον καλύτερό σου φίλο ζεστό όταν ο χειμώνας έρχεται.
Ναι, μπορεί το κρύο στη χώρα μας να μην είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε πολικό, ωστόσο είναι γεγονός ότι όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, η θερμοκρασία αρχίζει να κάνει χαμηλές πτήσεις. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την υγρασία που αποτελεί χαρακτηριστικό του ελληνικου κλίματος, είναι γεγονός ότι το σκυλάκι σου – ακριβώς όπως και εσύ- πρέπει να προετοιμαστεί για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Για να το προστατέψεις λοιπόν από το κρύο και την υγρασία, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές.
#1. Ταξίδι στην ενδοχώρα. Μπορεί το σκυλάκι σου περνά πολύ χρόνο στην αυλή ή την βεράντα του σπιτιού σου, ωστόσο όταν ο υδράργυρος πέφτει χαμηλά καλό είναι να μεταφέρεις το ίδιο και το σπιτάκι σου σε εσωτερικό χώρο. Και αυτό γιατί το –λιγότερο ή περισσότερο- πλούσιο τρίχωμά του ενδέχεται να μη μπορεί να το προστατέψει από τυχόν κρυοπαγήματα. Αυτή η προσωρινή μεταφορά στέγης κρίνεται απαραίτητη ειδικά τις κρύες νύχτες όποτε και η θερμοκρασία είναι συνήθως χαμηλότερη. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, βέβαια, καλό είναι να διατηρείς το σπιτάκι του αγαπημένου σου κατοικίδιου ζεστό και στεγνό καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.
#2. Σύστημα κάλυψης. Η σημαντικότερη απειλή από την οποία καλείσαι να προστατέψεις το σκύλο σου κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα δεν είναι άλλο από τα κρυοπαγήματα. Ποιες είναι οι πιο ευάλωτες περιοχές; Η ουρά, τα αυτιά και τα πέλματά του. Η βασική ένδειξη του κρυοπαγήματος υποδεικνεύεται από το δέρμα του, το οποίο γίνεται πιο χλωρό και παίρνει ένα μπλε χρώμα. Για να το προστατέψεις, δεν έχεις παρά να του φοράς ειδικά μποτάκια και σκουφάκια όταν τον βγάζεις βόλτα ή όταν τον αφήνεις ελεύθερο στην αυλή και τη βεράντα του σπιτιού σου.
#3. Προσοχή, πάγος! Τις ημέρες που κάνει κρύο, φρόντισε να ελέγχεις και να του αλλάζει κάθε πρωί το δοχείο από το οποίο το σκυλάκι σου πίνει νερό. Για ποιο λόγο; Μπορεί το κρύο να έχει παγώσει την επιφάνειά του κατά τη διάρκεια της νύχτας.