Κι όμως το φαρμακείο του σπιτιού σου μπορεί να προστατεύει την υγεία σου, θέτει όμως σε κίνδυνο εκείνη του τετράποδού σου.
Μπορείς να έχεις όσα λούτρινα ζωάκια επιθυμείς και κανένας από τους δυο σας να μη διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο μέσα στο σπίτι, αλλά αν έχεις κάποιο κατοικίδιο όπως γατάκι ή σκυλάκι, αυτό διατρέχει μεγάλο κίνδυνο αν έρθει σε επαφή με το φαρμακείο του σπιτιού σου. Κατά ένα περίεργο λόγο, τα μικρά ζωάκια λατρεύουν να χώνουν τη μουσούδα τους στις πιο απίθανες γωνιές του σπιτιού κι αν σταθούν «τυχερά» και ανακαλύψουν το κουτί με τα φάρμακα, δεν έχεις πολλές πιθανότητες να μείνουν ανέπαφα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες του Αμερικανικού Κέντρου Δηλητηριάσεων, τα παυσίπονα, τα φάρμακα για την καρδιά, τα αντικαταθλιπτικά κ.ά. αποτελούν την κύρια αιτία δηλητηριάσεως των κατοικιδίων. Και όπως προσθέτει, η τοξικολόγος και κτηνίατρος, Cmille DeClementi, αν ένα μπουκαλάκι με φάρμακο είναι ασφαλές για ένα παιδί, αυτό δεν σημαίνει πως παραμένει το ίδιο ασφαλές και από τα δοντάκια ενός κατοικιδίου.
Έτσι, αν καταλήξει εκεί, το πιο πιθανό είναι να μασουλήσει το περίβλημα και στη συνέχεια, το περιεχόμενο. Επίσης, αν βρει στο πάτωμα, χάπια που σου έχουν πέσει, το πιο πιθανό είναι πως και αυτά θα καταλήξουν στο στομάχι του. Για να προστατεύσεις το ζωάκι σου, φύλαξε όλα τα φάρμακα μακριά από το πεδίο βολής του, σε κάποιο ντουλάπι που κλείνει καλά. Κι αν κάποια στιγμή έχεις την παραμικρή υπόνοια ότι το τετράποδό σου έκανε έφοδο στο φαρμακείο του σπιτιού σου, επικοινώνησε αμέσως με τον πλησιέστερο κτηνίατρο.