8 Αυγούστου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας

Πώς να ζήσετε σαν γάτα, διάσημοι άνθρωποι με γάτες και εμβληματικά αποφθέγματα για γάτες

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας είναι η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσουμε την αγάπη μας για τα γατάκια και να αποδεχθούμε μερικές από τις ιδιότητες που τις κάνουν τόσο ελκυστικές. Οι γάτες αγαπιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων για τις μοναδικές προσωπικότητες, τα ανεξάρτητα πνεύματα και τις παιχνιδιάρικες ιδιοσυγγρασίες τους. Αυτή την ξεχωριστή μέρα, ας εξερευνήσουμε πώς να ζούμε σαν γάτα, ας ανακαλύψουμε μερικούς διάσημους ανθρώπους που λατρεύουν τους αιλουροειδείς συντρόφους τους και ας απολαύσουμε μερικά εμβληματικά αποσπάσματα για αυτά τα αινιγματικά πλάσματα.

Πώς να ζεις σαν γάτα

Το να ζεις σαν γάτα σημαίνει να αγκαλιάζεις ορισμένα χαρακτηριστικά της γάτας που μπορούν να βελτιώσουν την ευεξία σου και να φέρουν λίγη περισσότερη χαρά και χαλάρωση στη ζωή σου. Δείτε πώς μπορείτε να εμπνευστείτε από την εσωτερική σας γάτα:

1. Εξασκηθείτε στο Mindfulness

Οι γάτες έχουν κατακτήσει την τέχνη του να ζουν τη στιγμή, είτε λιάζονται στον ήλιο είτε χαζεύουν ένα παιχνίδι. Πάρτε ένα φύλλο από το βιβλίο τους ασκώντας την επίγνωση και εστιάζοντας στο παρόν.

Διαλογισμός: Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να κεντράρετε τις σκέψεις σα`ς.

Περίπατοι στη φύση: Κάντε χαλαρούς περιπάτους στη φύση για να προσγειωθείτε και να απολαύσετε τις απλές απολαύσεις γύρω σας.

2. Απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο και τη χαλάρωση

Οι γάτες ξέρουν πώς να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τις ανέσεις της ζωής. Δώστε προτεραιότητα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο για να ανανεωθείτε και να αναζωογονηθείτε.

Υπνάκος: Αγκαλιάστε τις μικρές παύσεις και τα διαλείμματα. Μια σύντομη ανάπαυση μπορεί να τονώσει την ενέργειά σας και να βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Άνεση: Δημιουργήστε ζεστά μέρη στο σπίτι σας όπου μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα καλό βιβλίο ή χαλαρωτική μουσική.

3. Αφεθείτε στην περιέργειά σας

Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα πλάσματα. Τονώστε το μυαλό σας εξερευνώντας νέα ενδιαφέροντα και μαθαίνοντας νέα πράγματα.

Χόμπι: Αποκτήστε νέα χόμπι ή ξαναεπισκεφτείτε τα παλιά που σας προκαλούν την περιέργεια.

Ανάγνωση: Εξερευνήστε μια σειρά θεμάτων μέσω βιβλίων, podcast ή ντοκιμαντέρ.

4. Διατηρήστε την ανεξαρτησία

Οι γάτες λατρεύουν την ανεξαρτησία τους και το ίδιο θα πρέπει και εσείς. Ενδυναμώστε τον εαυτό σας παίρνοντας αποφάσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις επιθυμίες σας.

Αυτοφροντίδα: Δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που τροφοδοτούν την ευημερία σας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Όρια: Καθιερώστε και διατηρήστε υγιή όρια για να προστατεύσετε τον προσωπικό σας χρόνο και ενέργεια.

Διάσημοι άνθρωποι με γάτες

Σε όλη την ιστορία, πολλές γνωστές προσωπικότητες έχουν μοιραστεί τη ζωή και το σπίτι τους με γάτες. Εδώ είναι μερικές διάσημες προσωπικότητες που είναι γνωστές για την αγάπη τους για τους φίλους της γάτας:

1. Φρέντι Μέρκιουρι

Ο θρυλικός frontman των Queen ήταν ένας αφοσιωμένος λάτρης των γατών, γνωστός για το ενδιαφέρον του για τις γάτες του, οι οποίες του παρείχαν άνεση και συντροφιά σε όλη του τη ζωή.

2. Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ο διάσημος συγγραφέας συνδέεται περίφημα με τις πολυδακτυλικές γάτες. Το πρώην σπίτι του στο Κι Γουέστ είναι τώρα ένα μουσείο, όπου ζουν πολλοί απόγονοι των αρχικών συντρόφων του με γάτες.

3. Τέιλορ Σουίφτ

Η ποπ αίσθηση μοιράζεται συχνά την αγάπη της για τις γάτες της, τη Μέρεντιθ, την Ολίβια και τον Μπέντζαμιν, με τους θαυμαστές της. Οι γάτες της εμφανίζονται συχνά στις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μουσικά της βίντεο.

4. Καρλ Λάγκερφελντ

Το fashion icon εθεάθη συχνά με την αγαπημένη του γάτα, Choupette, η οποία έγινε διάσημη από μόνη της, με οπαδούς στα social media και ακόμη και συναυλίες στο μόντελινγκ.

5. Τ.Σ. Έλιοτ

Ο ποιητής και συγγραφέας εμπνεύστηκε από την αγάπη του για τα αιλουροειδή για να γράψει το Old Possum's Book of Practical Cats, το οποίο αργότερα χρησίμευσε ως βάση για το μιούζικαλ Cats.

Διάσημα αποσπάσματα για τις γάτες

Οι γάτες έχουν εμπνεύσει αμέτρητα αποσπάσματα από συγγραφείς, μουσικούς και στοχαστές. Ακολουθούν μερικά αξιομνημόνευτα αποσπάσματα που γιορτάζουν τη χάρη, το μυστήριο και τη γοητεία των γατών:

«Ο χρόνος που περνάμε με τις γάτες δεν χάνεται ποτέ». Σίγκμουντ Φρόυντ

«Στην αρχαιότητα οι γάτες λατρεύονταν ως θεοί· δεν το ξέχασαν αυτό». Τέρι Πράτσετ

«Μια γάτα έχει απόλυτη συναισθηματική ειλικρίνεια: τα ανθρώπινα όντα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, μπορεί να κρύβουν τα συναισθήματά τους, αλλά μια γάτα όχι». Έρνεστ Χέμινγουεϊ

«Τι μεγαλύτερο δώρο από την αγάπη μιας γάτας». Τσάρλς Ντίκενς

«Η μια γάτα απλώς οδηγεί στην άλλη». Έρνεστ Χέμινγουεϊ

«Οι γάτες είναι γνώστες της άνεσης». Τζέιμς Χέριοτ

«Έχω μελετήσει πολλούς φιλοσόφους και πολλές γάτες. Η σοφία των γατών είναι απείρως ανώτερη». Hippolyte Taine

«Αγαπώ τις γάτες γιατί απολαμβάνω το σπίτι μου και σιγά σιγά γίνονται η ορατή ψυχή του». Ζαν Κοκτώ

«Οι γάτες κυβερνούν τον κόσμο». Τζιμ Ντέιβις

«Το μικρότερο αιλουροειδές είναι αριστούργημα». Λεονάρντο Ντα Βίντσι

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News