Συμβουλές για να διατηρείτε τη γάτα σας ασκούμενη και διανοητικά διεγερμένη

Τρόποι για να παίζει και να κινείται η γάτα σας όσο χρειάζεται

Παρόλο που οι γάτες κοιμούνται μεγάλο μέρος της ημέρας, η άσκηση είναι σημαντική για την ευημερία τους. Όταν οι γάτες ασκούνται, αυτό τις βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και επίσης λαμβάνουν πνευματική διέγερση για να τις κρατήσουν συναισθηματικά και συμπεριφορικά υγιείς.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ασκείτε και να τονώνετε νοητικά τις γάτες σας, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις συνεδρίες παιχνιδιού σας.

1. Προγραμματίστε την άσκηση για τις γάτες όταν είναι πιο δραστήριες

Οι γάτες δεν είναι νυκτόβιες – και είναι πιο δραστήριες την αυγή και το σούρουπο. Ο προγραμματισμός παιχνιδιού γύρω από αυτές τις ώρες μπορεί να τις βοηθήσει να κρατήσουν το ενδιαφέρον τους περισσότερο. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε χρόνο παιχνιδιού γύρω από τα γεύματά τους, ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε φαγητό στον καθημερινό εμπλουτισμό τους.

2. Κρατήστε τις περιόδους σύνδεσης και παιχνιδιού σύντομες

Ενώ οι σκύλοι είναι ζώα αντοχής, οι γάτες δεν είναι. Έτσι, οι συνεδρίες παιχνιδιού με τη γάτα σας θα πρέπει να διαρκούν μόνο περίπου 10-15 λεπτά. Αφιερώστε χρόνο για δύο έως τρεις καθημερινές συνεδρίες παιχνιδιού για μεγαλύτερες γάτες έως και 10 συνεδρίες για γατάκια και μικρότερες γάτες.

3. Γνωρίστε τα σήματα της γάτας σας ότι δεν θέλει να παίξετε

Η γάτα σας θα σας ενημερώσει εάν ενδιαφέρεται (ή όχι!) να παίξει. Μια βαριεστημένη γάτα θα φύγει ή δεν θα δείξει ενδιαφέρον για τα παιχνίδια.

Ένα ενδιαφερόμενο γατάκι θα είναι πρόθυμο να συμμετάσχει, θα τρέξει γύρω από τα παιχνίδια της γάτας, θα κυνηγήσει έναν δείκτη λέιζερ και θα ανταποκριθεί θετικά στην αλληλεπίδραση μαζί σας (χωρίς δάγκωμα/ξύσιμο/σύριγμα, αυτιά προς τα εμπρός κ.λπ.).

Εάν η γάτα σας αρχίζει να λαχανιάζει ή να αναπνέει πολύ βαριά, αφήστε τη να ξεκουραστεί πριν συνεχίσετε το παιχνίδι. Θυμηθείτε: Ο χρόνος παιχνιδιού προορίζεται για διασκέδαση για τις γάτες!

4. Μη χρησιμοποιείτε τα χέρια σας ως παιχνίδια

Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας όταν παίζετε με γάτες — και ειδικά με γατάκια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικότητα παιχνιδιού και πολλές γρατσουνιές. Αντίθετα, απασχολήστε τη γάτα σας με παιχνίδια που είναι κατάλληλα για να τα γρατσουνίσει και να δαγκώσει.

5. Εκπαιδεύστε τη γάτα σας να κάνει κόλπα

Το να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να κάθεται, να νιαουρίζει ή ακόμα και να ξαπλώνει χρησιμοποιώντας εκπαίδευση με κλικ μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία δέσιμου και μπορεί να προσφέρει εμπλουτισμό τόσο για τη γατούλα σας όσο και για εσάς.

6. Chase Laser Pointers

Η χρήση ενός δείκτη λέιζερ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τη γάτα σας να κινηθεί. Αλλά φροντίστε να τελειώνετε κάθε συνεδρία δείκτη λέιζερ δίνοντας στη γάτα σας ένα παιχνίδι στο οποίο μπορεί πραγματικά να βάλει τα πόδια της! Αυτό θα τους επιτρέψει να αισθάνονται σαν να έχουν πιάσει το θήραμά τους και θα τους εμποδίσει να απογοητευτούν.

7. Ξεκινήστε τα διαδραστικά παιχνίδια της Cat

Τα παιχνίδια παζλ κρατούν τη γάτα σας ενεργή και παρέχουν θετική ενίσχυση ταυτόχρονα. Η χρήση παιχνιδιών παζλ για να αφαιρέσετε κομμάτια ξηρής τροφής μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της κατανάλωσης τροφής της γάτας σας ενώ την κρατάτε δεσμευμένη.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι επίσης διασκεδαστικά για τις γάτες και προσφέρουν χρόνο παιχνιδιού υψηλής ενέργειας. Μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα για να διασκεδάσουν τις γάτες, αλλά θα πρέπει να είναι διάσπαρτοι με άλλα είδη διαδραστικού παιχνιδιού.

8. Απόκρυψη λιχουδιών, φαγητού και παιχνιδιών

Ακριβώς όπως τα παιχνίδια παζλ, οι κρυφές λιχουδιές, τα τρόφιμα και τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν τις γάτες να αισθάνονται ότι κυνηγούν την τροφή τους όπως θα έκαναν στην άγρια ​​φύση. Φροντίστε να αλλάζετε συνεχώς παλιά παιχνίδια για γάτες με νέα για να τους κρατάτε το ενδιαφέρον!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News